Större aktiviteter i RJMCKs regi, samt ibland aktiviteter där vi deltarsom gäster.

2022

RJMCK Värmlandsträffen 2022!
25-28 augusti. (Lasse och Ann-Catrin) Välkomna till Värmland! Vi kommer att åka runt på småvägar och ännu mindre småvägar. Det blir övervägande grus och annat spännande underlag. Storstadstrams som asfalt undviker vi. Boende blir på camping intill klarälven i Ransäter. Möjlighet att hyra stuga.

RJMCK Prag tour 2020- 2022!
27 maj – 11 juni (André) Gick turen äntligen till Vi kom inte iväg 2020 eller 2021 men tredje gången gillt: Färden gick över Nynäshamn (Färja)- Gdansk, Prag, Dresden, Kustrin, Sopot, Gdansk – Nynäshamn. Det blev en minnesvärd och extremt lyckad resa genom Polen, Tjeckien och Tyskland. 11 dagar lycka adderad med goda kamrater, fantastiskt god mat och iskallt öl.  Leve Ukraina!

2021

RJMCK Lammskalleträffen 2021!
Gotland. 2 -4 sep  (Jörgen & Anna) Härligt väder på härlig plats med vatten runt om. Vi åkte och kollade på en stengubbe som såg ut som ett berg, mobbade varandra hjärtligt, åt för mycket god mat, utövade mekanisk frågesport och åkte hoj kors och tvärs tills Hoburgsgubben stoppade oss.

RJMCK Sommarturnén 2021!
Södra Sverige. 28 maj-7 juni (André) Åter får Prag vänta. Istället går resan genom södra Sverige med start från Malmlöping. Vi våldgästar klubbens medlemmar och drar med dem några etapper. Järngubsen Lennart och Joacim körde hela rundan medan ett otal klubbmedlemmar hakade på flera olika distanser.

Rostresan 2021
Nora 21-23 maj (Joacim) Storslagen träff för både de som inte slutat köra och de som just börjat säsongen.

Åsarna 4.0
Åsarna . 9-11 april (Magnus och Anders )Fin uppslutning och lycka med väder och humör!

2020

RJMCK Rostresan Öregrund 17-19 april  (André)
På grund av bekant Corona så stannade vi på fastlandet och körde till Öregrund istället och bodde på tjusigt maritimt hotell.  Härlig resa och härlig träff!

RJMCK Sommarresan Norrland. 29 maj-10 juni (André) Prag fick vänta. Istället rusade vi hojarna och åkte från Mellansverige och uppåt istället. Vi hamnade i värmland, dalarna, Västmanland och en massa andra ställen med storslagen natur och ett härligt dubbelt mottagande i Åsarna och Östersund. Hemåt i regn!

Åsarna 3.0 Åsarna (September, Magnus)

2019

26 januari: RJMCK Klubbfest
Stockholm Rapido MC i samband med MC mässan. (André) Stor uppslutning på RJMCKs vinterfest. Rapido MC har aldrig haft så stor försäljning av ond saft och aldrig haft så många besökare. Stort plus för fin revkisita i Ryssjärnsstil.

5 maj: RJMCK Ryssrosten
För de som inte kört på vintern eller har kört på vintern. En tur mot Dyltabruk, Mälardalen. (Michael H)
Vi var ett gäng som åkte längs Mälaren mot Hjälmaren. Några rostade av hoj och sig själva, medan några bara njöt. Sen var det visst någon som glömde tanka också.


24 maj – 2 juniLångresa Danmark Polen-Tyskland-Danmark-Norge (André)
Långresa med sju gubbar som började med iskallt regn, varm bastu och sedan härlig kontinental atmosfär. Vi hälsade på Tuomo utanför Borås, sedan bunkrade vi på Jylland och vidare mot Ural-Hamburg. Sedan mot en MC-klubb i Berlin där vi stannade några dagar. och kuskade sedan vidare över Polen. Fina järn!

14 – 16juni Korkenträffen
Ekebackens gård och Mc-camp, Jönköping(Tuomo)
Mycket välarrangerat och omtyckt av de som var med. Tuomo ordnade med campingplats och rundresa med en rad aktiviteter. Nästa gång lovar vi att bli fler.


19 -21 juli Ural Roikka: Roikkaralli 2019
Riihimäki. Finland (André)
Äntligen kom vi iväg till Roikka Ralli! Storslagen träff med hundratalet hojar och och strålande väder. Vi kom med presenter och några burkar extremt populär surströmming.

16-18 Augusti: Sommarträffen – Lammskalleträffen
 Gotland (Jörgen)
Årets sommarträff på Gotland var mästerligt arrangerad av Jörgen Pettersson som skickade ut oss ut mot norra Gotland. Fantastisk natur svingod mat och härliga dagar på denna märkliga ö.

22 september: Mat & Järn Fjärdhundraland*
(Michele & Sören) Fin uppslutning och stånkande maskiner som snurrade upp hela området.

7-8 December Årsträffen! ”Back To basic” Delta Bruk, Örebro
(Michael)
Vi firar treårsjubileum med världens bästa MC-klubb. Rökigt värre med utsökta köttslamsor från Vildsvin och fint deltagarantal!

2018 års aktiviteter

28 januari:Januari: MC mässan Göteborg
Farman ställde ut hojar och några ryssjärn hakade på.

5-6 Maj:

Filmtime Stockholm! Två dagar av sol tillsammans med cirka 15 stycken ryssjärn. Inget kan gå fel. Vi åkte Stockholms innerstad, Huddinge, Tullinge, Nynäshamn och Nacka. Kolla resultatet här

8 -19 juni:

8-18 Juni 2018: Polen- Tyskland.  Läs om 12 dagarsresan blev en härlig upplevelse vi sent kommer att glömma Vi åkte via Gdansk, Elblag, Masurien, Poznan, Berlin, Rügen, Rostock och mellanlandade Mörtfors. Läs mer

24-26 augusti 2018 RJMCK Sommarträff i Åsarna!
( Patrik)

13 September: Skokloster (Conny)

23 September: Mat och Järn Fjärdhundraland! Utgångspunkt från Morgongåva (Sören & Michele) Gott om medverkande på dagtur genom norra mälardalens vidder. Överallt hembygdspyssel och lokal föda.

2017 års aktiviteter: 

25 januari: 2017: Stockholmsmässan 
Järngänget höll igång välbesökt monter i dagarna tre. dessutom två föreläsningar. Sedan gick vi ut och åt Schnitzlar och fortsatte representera världens bästa motorcyklar.


22 april 2017: Ryssrosten: Sthlm – Örebro – Stockholm (Michael H).
Dagstur med utgångspunkt från Stockholm. Går naturligtvis utmärkt att ansluta längs vägen. Laddning av hojar och ryssjärn inför Baltikumresan.  Sedan med grillning i Örebro.


1–9 Juni 2017: Baltikum-Polen-Tyskland Långresa (André)
Oförglömlig Eriksgata genom Baltikum. Vädret var kallt men stämningen på topp ändå och hojarna öste på genom våra fina tre grannländer.

Nyköpings slott
4-6 .Augusti 2017: Sommarträff Nyköping (André)
Kanonuppslutning med stort och suveränt gäng ryssjärn. Dessutom finländare och tyskar. Succé direkt och en grymt lång kolonn av ryssjärn.

Ryssjärnens första träff skulle egentligen börja på riktigt den 4 augusti, men dagen innan hade cirka 20 av deltagarna ramlat in på naturcampingen. Regnet öste ner men naturligtvis upplevdes det inte som ett hinder för någonting. Ural Roikk (Finland anslöt sig) sent på torsdagskvällen, vilket inte hindare oss från sedvanliga och ännu blötare välkomstceremonier.

På fredagen som var den ”officiella” startdagen kom resten av trupperna. Under eftermiddagen hade vi nått cirka 40 deltagare varav en hade kommit med en lådbil, två hondor (Dispans för Deje), en ombyggd glassbil, en jeep och en Hyundai Atos. I övrigt var Nynäs slott invaderat av ca 25 rysshojar på tre hjul.  (BMW har ju som bekant en annan klubb) Stämningen var hysteriskt bra och vi påmindes om att Finland firade sitt 100de år som självständig nation. På kvällen mullrade vi iväg till Slottsrestaurangen och åt mat som civiliserade medborgare (tallrik och bestick)

Efter frukost på lördagen åkte vi en längre tur genom Nynäs naturreservat. En kilometerlång kolonn (minst) ringlade sig på grusvägar och oslagbar sörmlandsnatur. När regnet åter gjorde sig påmind bytte vi om till oljeställen och mullrade glatt vidare.  Medan de flesta körde turen, ordnade klubbens eminenta grillexperter vildsvinet som hade mörat till sig under fredagen. En sensationellt bra avslutning på en dag i klubbens tecken.

Söndagen var resedagen. De flesta av oss skulle tillbaka hem, men några valde att fortsätta resan vidare.  Den största kollonnen vinkade farväl under förmiddagen för att åka mot Stockholmstrakten.  Som alltid är sista dagen full av blandade känslor. Efter en synnerligen intensiv långhelg som bjöd på det bästa av sann kamratanda gav ryssjärnens första sommarträff ordentlig mersmak.


2 dec 2017: RJMCK:s årsfest i Stockholm (André)
Underbar stämning och kanonuppslutning från hela landet. Inga j-a styrelseprotokoll, gnäll eller sura årsredovisningar.  Istället hemgjorda langos, blodiga drinkar och massor av öl.

*  RJMCK är inte arrangör men deltar officiellt.