2019

24 -27 januari: RJMCK hälsar på MC mässan i Stockholm, Friends arena. Samling lördag eftermiddag utanför montern för Kent Farmans Norvalla MC (André Wachholz)

26 januari: RJMCK Klubbfest Stockholm (I samband med MC mässan)
(André Wachholz)

5 maj: Ryssrosten, Mälardalen
För de som inte kört på vintern eller har kört på vintern
(Michael Hackman)

24 maj – 2 juni Långresa, Danmark Polen-Tyskland-Danmark-Norge
(André Wachholz)

14 – 16juni Korkenträffen, Ekebackens gård och Mc-camp ca10 mil öster om Jönköping(Tuomo Korkinen)

19 -21 juli Roikkaralli, Finland
(André Wachholz)

16-18 Augusti: Sommarträffen – Lammskalleträffen
 Gotland (Jörgen Pettersson)

22 september: Mat & Järn Fjärdhundraland
(Michele Maurer & Sören Svensson)

(Prel.) September: Ukrainaträff
(Sören Svensson André Wachholz)

(Prel.) Aug -September: Sundsvallsträff Åsarna
(Magnus Kempe)

2018 års aktiviteter

28 januari:


Januari: MC mässan Göteborg
Farman ställde ut hojar och ryssjärnen hakade på.

5-6 Maj:

Filmtime Stockholm! Två dagar av sol tillsammans med cirka 15 stycken ryssjärn. Inget kan gå fel. Vi åkte Stockholms innerstad, Huddinge, Tullinge, Nynäshamn och Nacka. Kolla resultatet här

8 -19 juni:

8-18 Juni 2018: Polen- Tyskland.  Läs om 12 dagarsresan blev en härlig upplevelse vi sent kommer att glömma Vi åkte via Gdansk, Elblag, Masurien, Poznan, Berlin, Rügen, Rostock och mellanlandade Mörtfors. Läs mer

24-26 augusti 2018 RJMCK Sommarträff i Åsarna!
( Patrik Kempe, Lars Viklund)

13 September: Vi ockuperar Skokloster (Conny Lilja)

23 September: Mat och Järn Fjärdhundraland! Utgångspunkt från Morgongåva (Sören Svensson, Michele Maurer)

2017 års aktiviteter: 

25 januari: Stockholmsmässan Kan det bli bättre?
Järngänget höll igång välbesökt monter i dagarna tre. dessutom två föreläsningar
. Sedan gick vi ut och åt Schnitzlar


22 april Ryssrosten: Sthlm – Örebro – Stockholm (Hackman).
Dagstur med utgångspunkt från Stockholm. Går naturligtvis utmärkt att ansluta längs vägen.
Laddning av hojar och ryssjärn inför Baltikumresan.  Sedan med grillning i Örebro.


1–9 Juni: Baltikum-Polen-Tyskland Långresa (André) Avverkat: Oförglömlig Eriksgata genom Baltikum. Vädret var kallt men stämningen på topp ändå och hojarna öste på.

Nyköpings slott
4-6 .Augusti: Sommarträff Nyköping (André)
Kanonuppslutning med stort och suveränt gäng ryssjärn. Dessutom finländare och tyskar. Succé direkt och en grymt lång kolonn av ryssjärn.

Ryssjärnens första träff skulle egentligen börja på riktigt den 4 augusti, men dagen innan hade cirka 20 av deltagarna ramlat in på naturcampingen. Regnet öste ner men naturligtvis upplevdes det inte som ett hinder för någonting. Ural Roikk (Finland anslöt sig) sent på torsdagskvällen, vilket inte hindare oss från sedvanliga och ännu blötare välkomstceremonier.

På fredagen som var den ”officiella” startdagen kom resten av trupperna. Under eftermiddagen hade vi nått cirka 40 deltagare varav en hade kommit med en lådbil, två hondor (Dispans för Deje), en ombyggd glassbil, en jeep och en Hyundai Atos. I övrigt var Nynäs slott invaderat av ca 25 rysshojar på tre hjul.  (BMW har ju som bekant en annan klubb) Stämningen var hysteriskt bra och vi påmindes om att Finland firade sitt 100de år som självständig nation. På kvällen mullrade vi iväg till Slottsrestaurangen och åt mat som civiliserade medborgare (tallrik och bestick)

Efter frukost på lördagen åkte vi en längre tur genom Nynäs naturreservat. En kilometerlång kolonn (minst) ringlade sig på grusvägar och oslagbar sörmlandsnatur. När regnet åter gjorde sig påmind bytte vi om till oljeställen och mullrade glatt vidare.  Medan de flesta körde turen, ordnade klubbens eminenta grillexperter vildsvinet som hade mörat till sig under fredagen. En sensationellt bra avslutning på en dag i klubbens tecken.

Söndagen var resedagen. De flesta av oss skulle tillbaka hem, men några valde att fortsätta resan vidare.  Den största kollonnen vinkade farväl under förmiddagen för att åka mot Stockholmstrakten.  Som alltid är sista dagen full av blandade känslor. Efter en synnerligen intensiv långhelg som bjöd på det bästa av sann kamratanda gav ryssjärnens första sommarträff ordentlig mersmak.


2 dec: RJMCK:s årsfest i Stockholm.
Underbar stämning och kanonuppslutning från hela landet. Inga j-a styrelseprotokoll, gnäll eller sura årsredovisningar.  Istället hemgjorda langos, blodiga drinkar och massor av öl.

Mer evenemang på gång!